sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Patikointia Portorožissa

Tänä viikonloppuna ehdin myös pienelle patikkaretkelle Portorožiin. Portorož on näitä Slovenian rannikon pieniä kaupunkeja; sinnekin pääsee ihan näppärästi täältä Koperista bussilla jopa sunnuntaiaamuisin. Matka kestää puolisen tuntia, ja bussilippu maksoi noin 3 euroa. Aamulla kyllä olisi tehnyt kovasti mieli jäädä nukkumaan, mutta pakottauduin kuitenkin matkaan - jos en olisi mennyt, olisi myöhemmin kaduttanut.

Patikkaretki oli paikallisen vapaa-ajan klubin järjestämä, ja sain siitä vinkin eräältä sairaanhoitajalta työharjoittelupaikassani viime viikolla. Patikkaretki oli teemaltaan "kulinaristinen kävely", eli matkan varrella oli tarjolla erilaisia pieniä maistiaisia Istrian niemimaan herkuista. Tarjolla oli leipää, levitettä, pieniä leivonnaisia, oliiviöljyä, viiniä... Lopuksi oli vielä tarjolla lautasellinen kuumaa soppaa, leipää sekä kotiinviemisiksi kilo suolaa (sitä valmistetaan Portorožissa) ja litran pullo paikallista valkoviiniä! Retken hinta oli 15 euroa, joten eipä tullut kalliiksi, kun ottaa huomioon mitä sillä sai.

Retken pituus oli noin 12 km, ja reitti kulki vaihtelevissa maastoissa Portorožin ympäristössä. Retki oli erittäin suosittu, osallistujia oli varmasti satoja. Näin isossa porukassa luonnon rauhasta ei oikein voinut nauttia, mutta mukavasti matka meni kuitenkin. Tietysti olin tapani mukaan vähän kujalla kaikesta, kun opastus oli vain sloveeniksi, mutta seurailin muita ja pysyttelin joukon mukana. Reitti oli vähän huonosti merkitty, joten yksikseen en varmaan olisi perille löytänytkään.

Täällä valmistetaan suolaa






Oliivipuita

Rosmariinia kasvamassa

Portorož itsessään näytti olevan aikamoinen rantaparatiisi lomanviettäjille ja bilettäjille. Rantabulevardi oli täynnä toinen toistaan kiehtovamman näköisiä ravintoloita ja baareja. Lisäksi kaupungin keskusta näytti olevan täynnä hotelleja ja kasinoita. Kunhan kesä kunnolla koittaa, täytyy ehdottomasti käydä katsomassa, millaista Portorožin yöelämä on. Huomasin myös, että Portorožista tehdään jonkinlaisia muutaman tunnin risteilyjä merelle - sellainenkin voisi olla mukava kokemus.


Portorožin rantamaisemia







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti