torstai 10. toukokuuta 2012

Bled

Ljubljanan jälkeen lomamme jatkui Bled-järvellä Slovenian luoteisosassa. Bled-järvi ja sen ympäristö ovat hyvin suosittuja matkailukohteita täällä Sloveniassa, ja turisteja oli aikaisesta ajankohdasta huolimatta liikkeellä jo jonkin verran. Olimme varanneet huoneen valloittavasta pienestä hotellista, josta käsin kävimme ihastelemassa niin Bled-järveä kuin muitakin lähiseudun nähtävyyksiä ja vierailukohteita. Paljon nähtävää ja koettavaa seudulla olikin, ja jälleen oli niin ihanan helppoa ja nopeaa liikkua autolla paikasta toiseen. Niiden muutaman päivän aikana, jotka seudulla vietimme, ehdimme nähdä monenlaista.


Bled-järvi illalla

Toinen kuva Bled-järveltä

Kirkko saaressa

Kävimme katsomassa Savica-vesiputousta Bohinj-järven lähettyvillä. Myös Bohinj on suosittu matkailukohde Sloveniassa, sillä se on ehkä hieman luonnonläheisempi ja vähemmän kaupallinen kuin Bled.

Bohinj-järvellä


Savica-vesiputous



Seuraavaksi ajelimme Vintgar-rotkolle. Tähänkin kohteeseen oli jokusen euron suuruinen pääsymaksu. Se tuntui hieman oudolta, sillä Suomessa on tottunut siihen, että luontokohteet ovat yleensä ilmaisia. Rotkon on ajan saatossa uurtanut kirkkaana virtaava Radovna-joki. Rotkoon on rakennettu parin kilometrin mittaiset kävelyreitit matkailijoita silmällä pitäen. Hyvin kaunista siellä olikin, joen vesi välkehti aurinkoisena päivänä lähes turkoosin värisenä.

Radovna-joki

Vintgar-rotko



Eräänä päivänä ajelimme käymään Triglav-vuoren juurella. Triglav (2864 m) on Slovenian korkein vuori, ja vuoristo, jossa se sijaitsee, on nimeltään Juliaaniset Alpit. Nämä vuoret ovat ainakin suomalaiselle eksoottista nähtävää lumihuippuineen ja jylhine rinteineen! Lisäksi olimme sattumalta patikoimassa Triglavin juurella sellaiseen aikaan, ettei paikalla ollut juurikaan muita kulkijoita. Vuorten juurella virtasi kirkasvetinen pieni puro. Oli rauhallista ja aurinkoista. Unohtumaton kokemus!

Triglavin juurelta



Bledin linna korkealla kaupungin yläpuolella ehdittiin myös katsastaa. Sieltä oli hienot näköalat järvelle ja yli koko Bledin kylän. Linna on tiettävästi Slovenian vanhin, sillä sen olemassaolosta on ensimmäiset maininnat jo vuodelta 1011.










Blediltä matka jatkui aikanaan kohti Slovenian pohjoista naapuria Itävaltaa. Salzburgista tarinaa ja kuvia myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti